U bent hier

Hoe vind ik een gastouder?

Twee jongetjes en een meisje luisteren aandachtig terwijl hen uit een boek wordt voorgelezen, met behulp van een kikkerhandpop

Wij bemiddelen door heel Friesland voor ouders die een gastouder zoeken. Dit kan een gastouder zijn die in haar eigen huis opvang aanbiedt, maar ook een gastouder die opvang aanbiedt in het huis van de ouder. U heeft bij Kids First Gastouderbureau verschillende mogelijkheden om een bij u en uw kind(eren) passende gastouder te vinden.

U heeft zelf een gastouder gevonden

U heeft zelf een gastouder gevonden. De gastouder is al werkzaam via Kids First of de gastouder wil graag via Kids First gaan werken. Indien de gastouder voldoet aan de gestelde eisen, wordt de gastouderopvang formeel door Kids First geregeld. Aan deze dienst zijn geen extra kosten verbonden.

Indien de gastouder nog niet voldoet aan de vastgestelde opleidings- en kwaliteitseisen, dan kunnen wij de gastouder begeleiden tijdens dit traject. Wij hebben namelijk een samenwerkingscontract met het opleidingsinstituut De Gastouderroute afgesloten, waarmee een gastouder binnen 10 weken kan gaan voldoen aan alle opleidingseisen.

U kiest een gastouder uit ons digitale gastouderbestand

U heeft een geschikte kandidaat in ons digitale gastouderbestand gevonden. U maakt via het aanvraagformulier aan ons bekend op wie uw keuze is gevallen. Na ontvangst van deze gegevens sturen wij u een voorlopige overeenkomst en kostenindicatie, welke u ondertekent en retourneert. Vervolgens ontvangt u van Kids First de NAW-gegevens van de betreffende gastouder en regelt u zelf een eerste kennismaking. Als de kennismaking leidt tot een samenwerking berekenen wij u, bij aanvang van de opvang, eenmalig een bedrag van € 50,00. 

U kunt op beide manieren geen gastouder vinden

Indien u geen geschikte gastouder in ons bestand heeft kunnen vinden, bieden wij u een extra zoekmogelijkheid, waarbij wij in samenspraak met u via  advertenties in de verschillende media op zoek gaan naar een geschikte gastouder. Kids First houdt intake gesprekken met de sollicitanten en draagt zorg voor de kennismaking met de geselecteerde kandidaten. De kosten van deze dienstverlening bedragen € 75,00 en daarnaast de volledige advertentiekosten.

Via de balk “zoek gastouder” komt u vanzelf in ons digitale gastouderbestand.