U bent hier

Gastouder worden

Drie meisjes spelen op een boogvormig klimrek, 1 meisje zit er bovenop en twee hangen op de kop aan het

Werken als gastouder is een zeer aantrekkelijk beroep voor mensen die van kinderen houden en graag thuis werken. Indien u gastouderopvang aanbiedt in uw eigen huis is het gastouderschap goed te combineren met de zorg voor uw eigen gezin. U kunt zelf aangeven hoeveel dagen u wilt werken en hoeveel kinderen u wilt opvangen. Wij bemiddelen door heel Friesland voor gastouders die thuis willen opvangen of die in het huis van het gezin willen opvangen.

Wanneer u zich als gastouder inschrijft bij Kids First Gastouderbureau weet u zeker dat u volgens de regels werkt en wordt betaald. Bovendien zorgen we dat onze gastouders regelmatig pedagogische kennis en andere relevante informatie ontvangen. Tevens organiseren wij themabijeenkomsten, waardoor u zich blijft ontwikkelen en in contact komt met andere gastouders. Onze eerstvolgende bijeenkomst wordt vermeld op onze nieuwspagina.

Als gastouder verricht u verantwoordelijk werk. U bent zelfstandig bezig met uw gastkinderen. U bepaalt zelf de dagindeling, waarin allerlei activiteiten aan bod komen. Hierbij kunt u denken aan de dagelijkse dingen, zoals eten en slapen, maar ook aan activiteiten die u zelf aanspreken. Bij de één is dit knutselen, bij de ander lezen en misschien houdt u van wandelen.

Aan welke kwaliteitseisen dient een gastouder te voldoen?

  • u bent minimaal 18 jaar
  • u  heeft een diploma op MBO niveau 2 of een ander vrijgesteld diploma
  • u heeft een geldig certificaat Eerste Hulp aan Kinderen
  • u bent in het bezit van een Verklaring Omtrent het Gedrag
  • indien de opvang in uw eigen huis plaatsvindt, dienen volwassen huisgenoten ook in het bezit te zijn van een Verklaring Omtrent het Gedrag
  • u staat geregistreerd in het Landelijk Register Kinderopvang
  • Kids First hanteert daarnaast de volgende selectiecriteria
     

Voldoet u niet aan alle opleidingseisen?

Maar wilt u graag als gastouder aan de slag. Kids First gastouderbureau helpt u graag om alsnog aan de voorwaarden te gaan voldoen. Indien u hier meer informatie over wilt hebben, kunt u het beste even contact met ons opnemen.

In ons informatiepakket vindt u een uitgebreide omschrijving van de voorwaarden waaraan een gastouder en opvangwoning moet voldoen. U kunt dit pakket opvragen via de button “gratis informatiepakket”.